Hold oversikten over økonomien med et budsjett


Det er svært viktig å holde oversikt over økonomien. Det er lett å bare tenke at «nei, det er for krevende, jeg kan ikke noe om økonomi, jeg bruker heller penger til det ikke er mer på konto og så venter jeg til jeg får lønn igjen». Men det er å leve i nuet uten å ta hensyn til fremtiden. Kanskje er det noe du drømmer om? Å kjøpe bil, reise på ferie eller kjøpe bolig? Da er det kun én ting som gjelder: Lag et budsjett, få full oversikt over alle utgifter og opprett en sparekonto. Før du vet ordet av det kan drømmen gå i oppfyllelse!

Hvordan sette opp et budsjett?

Et budsjett gir deg nøyaktig oversikt over din økonomi. Når du skal sette opp et budsjett, er første punkt å finne ut hvor mye penger som kommer inn på konto hver måned, og hvilke faste månedlige utgifter du har. Neste punkt er å få oversikt og kontroll. Det koster ingenting å ha flere kontoer hos banken sin, så et godt tips er å opprette flere kontoer; f.eks. én til faste utgifter som du overfører til med en gang du har fått lønning, én konto til sparing og en annen til diverse utgifter som mat, klær og fornøyelser. Etter hvert som du får kontroll er det morsomt med budsjett!

Sett av penger til litt moro!

Dersom økonomien din håndterer det, er det lurt å sette av litt penger til moro og underholdning. Det kan for eksempel være at du liker spenningen spilleautomater og bordspill medfører? I så fall kan et nettcasino som Videoslots være en god kilde til underholdning. Husk å spille ansvarlig, og å sette av penger til moro i budsjettet. Fordelen med underholdning som dette, er at du samtidig har mulighet til å vinne penger. Dette er penger du kan bruke til reiser, sparing og andre ting. Men husk at du også kan tape penger, så spill med måte og i henhold til budsjettet.