Få restauranten din til å gå rundt økonomisk


Å drive sin egen restaurant er for mange noe de har drømt om lenge. Men stadig ser vi optimistiske entusiaster forsøke å realisere denne drømmen, og like ofte leser vi at mange av drømmene blir knust. Det kan være en rekke årsaker til at restaurantdrømmen knuses med et brak.Innimellom kan dette være helt uforskyldt, og uten mange muligheter for å unnvike. Det kan kanskje være en vei som legges om og hindrer adgang til lokalene, eller at lokalenes leiekontrakt blir oppsagt og nye er vanskelig å finne. Men de aller fleste gangene en restaurant må stenge dørene, er det pga. dårlig drift/ledelse.

Budsjett

Alfa og omega når det gjelder alle økonomiske forhold, er å ikke bruke mer penger enn det som kommer inn. Dette gjelder hjemme i privathusholdningen, så vel som når det kommer til å drive forretningsvirksomhet. Det kan gå i korte perioder, men i det lange løp må inntektene overstige utgiftene.Dette er selvfølgelig lettere sagt enn gjort. Både nøye planlegging og realistiske målsettinger må til. I restauranten må du ta høyde for «dødtid» hvor mange typisk ikke går ut for å spise, og så gjelder det å ta vare på penger fra bedre dager med god omsetning. Faste månedsutgifter må jo betales uansett.

Kassasystemer

I dag trenger man ikke sitte ned med blokk og blyant for å sette opp budsjetter og planlegge. Teknologien er fantastisk når det kommer til hjelpemidler for disse oppgavene. Noen systemer er gratis og finnes tilgjengelig på internett, og disse er også enkle å bruke. Det er viktig å gjøre godt forarbeid, og velge et brukervennlig betalingssystem.Det er flotte kassasystemer å få kjøpt. Disse hjelper deg gjennom alt fra å sette opp budsjett til betalingsløsninger. Mange tilbyr fysiske kasseapparater, med programvare som hjelper deg i hverdagen. Her kan du tilknytte betalingsløsninger, foreta budsjettering og gjøre bestillinger. Dette vil gi deg total kontroll over restauranten din. De fleste tilbyr også support.